Privacy Policy

Privacyverklaring Bisshops BV

November 2019

 

Natuurlijk gaan wij vertrouwelijk met al je gegevens om. Om je daarover beter te kunnen informeren hebben we deze privacyverklaring opgesteld. Heb je vragen over de verwerking van je persoonsgegevens, neem dan contact met ons op.

 

  1. Over ons

Wat leuk dat je onze privacyverklaring leest! Heb je vragen over deze privacyverklaring of wil je een verzoek indienen met betrekking tot jouw rechten, dan kun je ons via onderstaande gegevens bereiken.

 

Bedrijfsnaam                          Bisshops BV                            

KvK-nummer                           59631465              

Contactpersoon                     Michiel Brouwer

E-mailadres                             [email protected]

 

  1. Persoonsgegevens

Deze persoonsgegevens verwerken we

  1. Voor- en Achternaam;
  2. Geboortedatum;
  3. Telefoonnummer;
  4. Adresgegevens (factuur- en afleveradres);
  5. E-mailadres;
  6. Betaalgegevens;
  7. IP-adres;
  8. Klantnummer en/of accountnummer;
  9. Reviews;
  10. Wishlist;
  11. Bestelhistorie;
  12. Handelsnaam (eenmanszaken en VOF’s);
  13. KvK-nummer (eenmanszaken en VOF’s);
  14. Vestigingsadres en Postadres (eenmanszaken en VOF’s)
  15. BTW-nummer (eenmanszaken en VOF’s);
  16. Andere persoonsgegevens die je aan ons hebt verstrekt.

 

Hoe komen we aan jouw persoonsgegevens?

We hebben bovenstaande persoonsgegevens van jouzelf verkregen:

  • toen je in onze webwinkel een bestelling hebt geplaatst;
  • je contact met ons hebt opgenomen;
  • we deze gegevens via openbare registers, zoals het handelsregister van de KvK, hebben verkregen;
  • of je op een andere manier deze gegevens aan ons hebt verstrekt.

 

  1. Doeleinden

Om deze redenen verwerken we de persoonsgegevens

We verwerken je persoonsgegevens alleen wanneer we dat van de wet mogen en voor de doeleinden die we hieronder hebben beschreven

 

Verkoop van producten

Als je producten via onze webshop bestelt dan verwerken we je bedrijf- of persoonsgegevens om je een orderbevestiging te versturen, het levermoment af te spreken, contact op te nemen over je bestelling en om je de bestelling toe te kunnen sturen of het aankoopbedrag retourneren. Deze verwerking is noodzakelijk ter uitvoering voor de koopovereenkomst die we hebben gesloten. Deze persoonsgegevens verwerken we 8 jaar.

 

Account en wishlist

In onze webshop kun je een account aanmaken. Hierdoor kun je gemakkelijk opnieuw bestellingen plaatsen en is het mogelijk om wishlisten (wensenlijsten) te maken. Hiervoor worden persoonsgegevens verwerkt, die je zelf invult bij het aanmaken van het account. Voor deze verwerking heb je ons toestemming gegeven door het actief aanmaken van het account. We bewaren je persoonsgegevens uiterlijk 8 jaar voor dit doeleinde.

 

Nieuwsbrief

We versturen je graag een nieuwsbrief omdat je jezelf hebt ingeschreven. We verwerken daarom je naam, e-mailadres en adresgegevens om je informatie en nieuws te kunnen sturen die verband houden met je aankoop. We bewaren je gegevens voor dit doeleinde, totdat je hebt aangegeven je te willen uitschrijven voor de nieuwsbrief.

 

Het plaatsen van reviews

Wanneer je een review plaatst bij een product dat wordt aangeboden in onze webwinkel, verwerken we je naam, e-mailadres en soms je foto. Je review laten we in principe oneindig staan, tenzij het product uit onze webshop verdwijnt of wanneer jij een verwijderingsverzoek bij ons indient. We hebben een gerechtvaardigd belang om de review te laten staan, met name omdat andere webwinkelbezoekers door jouw review worden geïnformeerd over het product en/of onze service als webwinkel.

 

Marketingdoeleinden

De geboortedatum die is ingevuld in het account van de webshop, wordt onder andere gebruikt voor marketingdoeleinden. Hiervoor heb je ons toestemming gegeven. Deze verwerking van gegevens vindt plaats zolang als je account in onze webshop bestaat of totdat je je toestemming hebt ingetrokken.

 

Out of stock notificatie

Om je te kunnen informeren over wanneer een product weer voorradig is in onze webshop, verwerken we je e-mailadres. Voor deze verwerking heb je ons toestemming gegeven. We verwijderen je persoonsgegevens voor dit doeleinde uiterlijk 8 jaar na onze out of stock notificatie.

 

Facturatie

Als je ons een opdracht hebt gegeven, dan verwerken we de gegevens die noodzakelijk zijn voor de uitvoering van die opdracht. Dat zijn in elk geval je naam en e-mailadres en overige gegevens die noodzakelijk zijn om een correcte factuur te kunnen versturen. Bij betaling zullen we bovendien te zien krijgen van welke rekening dit komt en wie de rekeninghouder is. We bewaren offertes, facturen en betaalgegevens 8 jaar.

 

Profiling en geautomatiseerde besluitvorming

Als Bisshops BV hebben wij er belang bij om wanbetaling te voorkomen. Als je een product bij ons wil bestellen en ervoor kiest om dit product achteraf te betalen, wordt daarom door Klarna een geautomatiseerde kredietwaardigheidscheck uitgevoerd. Als op basis van deze check blijkt dat je niet kredietwaardig bent, zul je het product niet kunnen bestellen. Op basis van artikel 6:230m lid 1 sub q Burgerlijk Wetboek mag deze kredietwaardigheidscheck worden uitgevoerd.

 

  1. Doorgifte

Ontvangers van persoonsgegevens

We delen jouw gegevens met de volgende partijen, waaronder onze verwerkers:

  • Orderverwerkingsdienst;
  • Hosting van onze website;
  • Websitedevelopment- en -optimalisatiedienst;
  • Nieuwsbriefdienst;
  • Customersupportdienst;
  • Serverbeheerder;
  • Fietsleveranciers en bezorgdiensten;
  • Garantieverleners;
  • Boekhouder en boekhoudsoftware;
  • Marketingdiensten;

 

Met onze verwerkers hebben wij een verwerkersovereenkomst gesloten. Wij hebben de door ons ingeschakelde verwerkers verplicht om de vertrouwelijkheid van jouw gegevens te respecteren.

Doorgifte derde landen

Wij proberen persoonsgegevens zo veel mogelijk binnen de EER te verwerken, maar soms ontkomen we er niet aan ook diensten van buiten de EER in te zetten. Onze customersupportdienst Groovehq en betaaldienst Paypay zijn gevestigd in een door de Europese Commissie aangewezen adequaat land.

 

Als ze niet in een adequaat land zijn gevestigd, zijn er passende waarborgen getroffen of bindende bedrijfsvoorschriften vastgesteld. Meestal hebben we gebruik gemaakt van de EU model clauses. Hiervan kun je een kopie opvragen door ons een e-mail te sturen.

 

Links

Op onze website zul je links naar externe websites aantreffen. Door op een link te klikken ga je naar een website buiten deze website. Het kan zijn dat deze externe websites gebruik maken van cookies. Graag verwijzen wij hiervoor naar de cookie- of privacyverklaring van de betreffende website.

 

  1. Jouw rechten

We informeren je graag over de rechten die jij hebt en de invloed die je kunt uitoefenen op de verwerking van jouw persoonsgegevens.

Wil je een van deze rechten uitoefenen, neem dan contact op per e-mail via [email protected]

 

Inzage, rectificatie en wissing

Je hebt het recht om te weten welke persoonsgegevens we van je verwerken en je mag vervolgens verzoeken deze te laten rectificeren of te wissen.

 

Beperking van de verwerking

Je hebt het recht ons te verzoeken de verwerking van jouw persoonsgegevens te beperken, bijvoorbeeld, wanneer de gegevens niet meer juist zijn, de verwerking onrechtmatig is, we jouw persoonsgegevens niet meer nodig hebben of in afwachting van een beslissing op het bezwaar dat je gemaakt hebt tegen de verwerking.

 

Recht op bezwaar

Je hebt het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens. Maak je bezwaar tegen het gebruik van persoonsgegevens ten behoeve van direct marketing, dan zullen we jouw persoonsgegevens daar niet meer voor inzetten.

 

Gegevensoverdraagbaarheid

Je hebt het recht jouw persoonsgegevens van ons in een gestructureerde, gangbare en machinaal leesbare vorm te ontvangen, zodat je deze aan een andere partij kunt overdragen, wanneer je ons toestemming had gegeven om jouw gegevens te verwerken en wanneer de verwerking geautomatiseerd is gedaan.

 

Toestemming intrekken

Hebben we je gegevens voor een bepaald doel verkregen op basis van jouw toestemming, dan mag je deze toestemming te allen tijde intrekken. Het intrekken van de toestemming doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van de verwerking vóór de intrekking.

 

Klachten

Heb je klachten over hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan? Je hebt het recht je klachten in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

  1. Beveiliging persoonsgegevens

Wij hebben passende organisatorische en technische maatregelen genomen om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of andere vormen van onrechtmatige verwerkingen. Deze maatregelen zorgen voor een beveiligingsniveau dat past bij de gegevens die wij verwerken.

 

  1. Wijzigingen

Het kan zijn dat we onze privacyverklaring moeten wijzigen, bijvoorbeeld omdat we een andere werkwijze zijn gaan hanteren. We zullen de nieuwe privacyverklaring altijd op onze website publiceren. Als de wijzigingen direct op jou van toepassing zijn, zullen we de wijzigingen ook direct met jou communiceren.

 

[Onze cookieverklaring kun je hier lezen].